ଋତୁ ବଦଳିବା ସହିତ ଖାଦ୍ୟପେୟ, ପୋଷାକପତ୍ର ସବୁଥିରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଦେଖାଯାଇଥାଏ। ଯେପରି ଆମକୁ ଶୀତଦିନେ ଗରମ ଜିନିଷ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ। ସେହିପରି ଗରମ ଦିନରେ ମଧ୍ୟ ଥଣ୍ଡା ଭଲ ଲାଗିଥାଏ। ତେବେ ଗ୍ରୀଷ୍ମଋତୁରେ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟର ଯତ୍ନ ନେବା ପାଇଁ କେଉଁ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ ଦୃଷ୍ଟି ଦେବାକୁ ହୋଇଥାଏ ଜାଣନ୍ତୁ ସେ ସମ୍ପର୍କରେ…
ଟମାଟୋ: ଟମାଟୋରେ ଜଳୀୟଅଂଶ ଅଧିକ ଥାଏ। ଏହା ସହିତ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଭରି ରହିଥାଏ, ଯାହା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅଧିକ ଫଳପ୍ରଦ।
ତରଭୁଜ : ଏଥିରେ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଜଳୀୟଅଂଶ ସହିତ ଜରୁରୀ ପୋଷକତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ। ଏହା ତ୍ୱଚା ସୁନ୍ଦର କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଅନେକ ସମୟରେ ଖରାଦିନେ ରାସ୍ଥାକଡରେ ଲୋକେ ଏହାର ମଜା ନେବାକୁ ବେଶି ପସନ୍ଦ କରିଥାନ୍ତି।
କାକୁଡି: ଖରାଦିନେ କାକୁଡି ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଖାଇବା ଉଚିତ। ଏହାକୁ ସାଲାଡ୍, ଜୁସ କିମ୍ବା କଞ୍ଚା ମଧ୍ୟ ଖାଇପାରିବେ। ଏହା ଶରୀରକୁ ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ ପୋଟାସିୟମ ଯୋଗାଇଥାଏ।
ଲାଉ: ଲାଉରେ ଭରପୂର ପୋଷକତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ। ଏହାକୁ ଖରାଦିନେ ସିଝେଇ ଫୁଟେଇ ଖିଆଯାଏ, ଯାହା ଅଧିକ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ଉପଯୋଗୀ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଭରପୂର ପାଣିର ମାତ୍ରା ରହିଥିବାରୁ ପାଚନ କ୍ରିୟାକୁ ଗରମରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ।
ଲେମ୍ବୁପାଣି: ଗରମ ଦିନେ ଲେମ୍ବୁପାଣିର ଚାହିଦା ଅଧିକ। ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଗରମରୁ ଉପଶମ ମିଳିଥାଏ।
The post ଖରାଦିନେ ଖାଆନ୍ତୁ ଏହିସବୁ ଖାଦ୍ୟ: ମିଳିବ ଅନେକ ଫାଇଦା appeared first on Dharitri Odia News.